سیر مراقبات عملی
جلداوّل (یقظه و توبه)

بخشی از کتاب:
این کتاب دفتر اول از مجموعه «سیر مراقبات عملی» مبتنی بر مکتب اخلاقی علامه طباطبایی(ره) می باشد. این سیر در چهار جلد تنظیم شده که هریک شامل دو اربعین (40 روز) است. کتاب حاضر دو اربعین اول را شامل می‌شود که به نخستین گام‌های سلوک، یعنی «یقظه و توبه» می‌پردازد. هر روز از این دو اربعین حاوی مطالب متنوعی مشتمل بر آیات قرآن، روایات اهل بیت(ع)، کلام بزرگان، ادعیه، داستان و شعر است که مخاطب را در ایجاد فضای مراقبۀ خود کمک می‌کند.

  • خصوصیات
    • نویسنده (نویسندگان): هیأت علمی موسسه فرهنگی هنری جلوه نور

    • ناشر: فیض فرزان

    • سال انتشار: 1399

    • تیراژ: 1000

    • قطع: رقعی|

    • مناسب برای گروه سنی: بزرگسال|

    • وزن بسته (تقریبی):500

ارسال رایگان

برای سفارشات بالای ۷۵,۰۰۰ تومان

سیر مراقبات عملی - جلداوّل (یقظه و توبه)

یکی از مشکلات اصلی در فضای مراقبه، توجه دائمی و ایجاد حال‌وهوای متناسب با هر مرحله از مراقبه می‌باشد. این خود نیاز به دسترسی و تسلط به محتواهای مختلف و متنوع مرتبط با هر مرحله را دارد. اساتید بزرگوار اخلاق برای کمک به شخص سالک توصیه به مطالعه برخی کتاب‌ها و یا حتی برخی از ابواب مجامع حدیثی مرتبط می‌فرموده‌اند که این امر کمک شایانی به این فضاسازی می‌کند.
با توجه به گرایش‌ها و علائق مختلف افراد نیاز به مجموعه‌‌ای مستقل، هدفمند، سیردار، دارای جامعیت و تنوعِ لازم خیلی ضروری به نظر می‌رسد؛ ولی تاکنون اقدام مناسبی برای آماده‌سازی و تدوین آن صورت نگرفته‌است.
درهمین‌راستا، هیئت علمی موسسه جلوۀ نور علوی تصمیم به تدوین دفاتر اربعینی برای هر مرحله از مراحل مراقبه گرفت تا در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته و بتوانند از آن در راستای تعمیق و به‌جان‌نشستن و به تعبیری، ملکه‌شدن مراقبات عملی استفاده نمایند.
مجموعه دفاتر «سیر مراقبات عملی» محتوایی کاملا کاربردی و متنوع را با توجه به سیر شخص در اختیار او می‌گذارد تا بتواند به خوبی در ایجاد فضای مراقبۀ خود از آن بهره ببرد. بنابراین مناسب است به وسیلۀ انس با مطالب هرروز، بخش‌های تأثیرگذار را در طول روز تکرار کرده، دائما ورد زبانش باشد.
این دفاتر از منزل تنبّه شامل «یقظه»، «توبه»، «انجام واجبات و ترک محرمات»، «تقوا و ورع» (پرهیز از شبهات) شروع شده و با منزل خوف شامل «حریم‌داری» و «مرگ» ادامه پیدا می‌کند. امید است با لطف الهی همۀ مراحل تکمیل شده و در اختیار علاقه‌مندان قرار بگیرد.

در بخشی از این کتاب می خوانیم:
اولین مرتبه در یقظه، این است که سالک متوجه شود در منجلاب گناه و آلودگی است و همین توجه را نیز از جانب خداوند متعال دارد. در مرتبه بعد می فهمد که عمری را بدون فکر و نیت و در غفلت سپری کرده است. آخرین مرحله یقظه، عبارت از مدیریت نفس اماره و شناخت گناه از ثواب، و حلال از حرام است. نکته هم در بحث یقظه، این است که در تمام مراتب سلوک، یقظه وجود دارد و انسان باید دائما یقظه داشته باشد و دچار غفلت نشود...